onsdag 8. februar 2012

Utfordring 21 - Hjertelig hilsen

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) har frem til kvinnedagen d. 8. mars en kampanje, Hjertelig hilsen, for å sette søkelys på hjerte- og lungesykdommer hos kvinner. Prioriteringen av arbeidet er basert på følgende fakta:


  • 1 av 3 kvinner dør av hjerte- og karsykdom
  • Nesten all forskning på hjertet gjøres på menn - av menn
  • Kvinner har ofte andre og svakere symptomer enn menn
  • Veldig få kvinner er bekymret for hjerte- og karsykdommer
  • Veldig få kvinner vet om symptomene
  • Medisiner er i hovedsak laget for menn og virker ofte dårligere på kvinner
  • Derfor dør flere kvinner enn menn av hjerte- og karsykdomMånedens utfordring er å ta del i denne kampanjen! :) Fra 8. februar til 8. mars er en av kampanjens hovedaktiviteter at vi skal ikle Norge med strikke- og heklehjerter. Størrelse på hjertene er det ikke satt noe krav til (men de må være godt synlige). 
EDIT: Hjertene skal henges samlet slik at det blir mange - på angitte plasser som det lokale LHL-laget har gjort avtale med den aktuelle kommunen. Lokallag finner du HER. Årsaken til at det skal henges samlet, er at LHL har ansvar for å fjerne hjertene etter kampanjen er ferdig.


Strikk Innom er, som kjent, sponsor i februar, og vi har flere godsaker på lager. NFI-utfordringen var enormt vellykket, og vi håper dere er like ivrige også denne gang :) Premieringen blir litt annerledes enn vanlig denne gang, men vi liker fortsatt at dere er kreative ;)

Premie for mest kreative sted å henge opp hjertet, er garn (hjerterødt, selvsagt) og oppskrift til SILDRE pulsvanter
EDIT: Det er dessverre ikke alle lokallag og kommuner som er del av kampanjen. Vi ser derimot ingen problem med at vi henger opp hjerter på eget initiativ, men da er det viktig at disse blir fjernet etter 8. mars. Det er også fullt mulig at anviste sted/område gir rom for kreativitet! Premie for mest kreative sted blir derfor stående ;)

Premie for å henge opp flest mulig hjerter, er KnitKit (nyttig-nyttig for både strikkere og heklere - bare sier det!). EDIT: Siden vi i ettertid er blitt informert om at LHL ønsker at det skal være organisert hvor hjertene henges opp, gjelder dette også antall hjerter en leverer til lokallaget.

Så må vi selvfølgelig ha en premie til det mest kreative hjertet - fordi vi elsker når det bobler av kreative bidrag! En heldig vinner får tilsendt to Symphonie Wood rundpinner og et sett flettepinner.Det er helt greit om dere velger å samle opp bidragene til innlevering, dere trenger altså ikke ha en innlevering i linkverktøyet for hvert hjerte. Bare sørg for at det kommer tydelig frem hvor mange hjerter osv, det gjør alt så mye enklere for oss ;) 

LYKKE TIL! :)


9 kommentarer:

Anonym sa...

Denne utfordringen gjorde meg virkelig glad! :)

Marit sa...

Jeg finner ikke noe informasjon om denne aktiviteten verken på LHL sine sider eller kampanje-siden for Hjertelig hilsen...?

Solstjerne sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Solstjerne sa...

Vi har heller dessverre ikke klart og finne noe informasjon om kun hjertestrikken på LHL sine sider, vi har fått informasjon om dette på ett stormøte. Men har nå kontakten dem via mail og spurt om det er noe informasjon om dette tilgjengelig for dere.

Vi har også måtte forandre på innlegget - angående hvor hjertene skal henges opp. Oppfordrer dere til og lese gjennom innlegget igjen.

Hilsen Marianne
-Pinnekroken-

enel sa...

Dersom det er en fast plass hjertene skal henges opp - bestemt av det lokale LHL-laget, så faller vel premien for mest kreative plass bort?

enel sa...

"Hjertelig hilsen" på fb har omtalt "Hjertestrikk" her:
https://www.facebook.com/hjertelighilsen/posts/333805416638799

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.